Love Triangle: waarom elke partij het ermee eens is?

Er wordt aangenomen dat de liefdesdriehoek het resultaat is van de omstandigheden. Psychologen zijn er echter zeker van: deze moeilijke situatie ontstaat niet toevallig en is handig voor elke deelnemer.

Het lijkt erop dat de deelnemers van de driehoek zelf zeker niet in wilden zijn. De vrouw wilde niet lijden vanwege haar minnares, een minnares om eenzaamheid te verdragen op vakantie en in het weekend, en een man-constant liegen en ontwijken. Ze realiseren zich echter vaak niet de behoefte aan een dergelijke relatie.

De voordelen van een man

Breek uit de val van co -afhankelijkheid

“De vrouw werkt al lang niet en is bezig met kinderen en thuis. Ik werk alleen, we zijn het daarmee eens, en ik ben verantwoordelijk voor deze beslissingen ”, zegt Mikhail. -Sometimes is het niet gemakkelijk voor mij, ik ben bang dat er iets zal gebeuren om te werken en laat me in de steek. Maar wanneer ik en dit meisje, alsof ik vrij ben van een ondeugd en tijdelijk vergeet dat ik een mijnwerker en een verdediger ben. “.

Vaak ontstaat de derde in relaties die van de zijkant onberispelijk lijken: het paar constant samen, beide besteden tijd aan kinderen, zorgen voor elkaar.

“Soms verandert dit in een fusie, die in dit geval geen van de partijen aan een man geeft om zijn eigen te leven, en niet alleen een gemeenschappelijk leven”, zegt psycholoog Marina Mayus. – Hij wordt de exorbitante lading van verantwoordelijkheid beu – het gevolg van co -afhankelijke relaties met zijn vrouw. De derde in deze driehoek is een poging van een man om uit een pijnlijke symbiose te breken die zich verstopt achter een foto van een “perfecte familie”. Tegelijkertijd verlaat hij het gezin niet, maar hij voelt niet de gewetensverering. “.

Leef verboden gevoelens

Vaak, wanneer een vrouw in het opvoeding van kinderen duikt, en een man eindeloze dagelijkse problemen oplost, voelt hij zich seksueel afkoelen voor zijn vrouw. Psychoanalytici noemen dit een complex van Madonna en Harlot.

De vrouw wordt alleen door een man gezien als een ideale moeder en voogd van de haard, een symbolische Madonna, wiens geslacht onmogelijk is. Seksuele verlangens worden overgebracht naar het beeld van een andere, vreemdeling, hoer. En het feit dat de relaties met haar verboden zijn, verbetert alleen maar het verlangen.

“Secret Connection is grotendeels het antwoord dat een persoon te lang was opgesloten in het zware kader van het super-ego-de meest volwassen en verantwoordelijke onderdeel van zijn persoonlijkheid”, zegt de psychoanalyticus Jean-Louis Fernier. – Hij deed alleen wat de interne controlerende ouder belangrijk vond, het zintuiglijke deel van zijn persoonlijkheid volledig negerend, een kind dat streeft naar vreugde en plezier. En de roman aan de zijkant is vaak niet zozeer een ontmoeting met een ander als bij je verborgen verlangens. “.

De voordelen van een minnares

Vermijd overmatige nabijheid

“Ik heb onlangs ontdekt dat mijn zus opnieuw een relatie heeft met een man die getrouwd is”, zegt Arina. – Dit is de tweede keer en ik begrijp niet waarom ze niet zoveel geluk heeft. Ze is een aardig persoon, altijd klaar om te helpen, maar zeer gesloten, komt niet gemakkelijk samen met nieuwe mensen. Ik probeer mijn zus aan iemand voor te stellen, ik nodig je uit voor feesten met mij, maar het is moeilijk om het zelfs het huis uit te krijgen “.

Mensen met diepe introversie hebben veel meer nodig dan de rest, hun eigen ruimte. Close relaties en het leven met een partner in een gemeenschappelijk huis laten niet genoeg tijd toe om alleen met u door te brengen.

“Zelfs als zo’n vrouw oprecht verliefd is, is het moeilijk voor haar om constant emotioneel contact met een partner te weerstaan”, legt Marina Mayus uit. – Een verband kiezen met een persoon die niet vrij is, beschermt ze onbewust haar recht op eenzaamheid. En hoewel ze lijdt en klaagt bij goede vrienden, op een onbewust niveau – dit is geen willekeurige, maar de meest gunstige keuze voor haar. “.

Breek nog een paar

In de vroege kinderjaren leeft het kind een gevoel van bijzondere intimiteit met de ouder van het andere geslacht. Meisjes beginnen zich te realiseren dat ze tot het vrouwelijke geslacht behoren en beweren symbolisch hun vader als hun eigen man. Het fenomeen wordt het elektracomplex genoemd, dit is een analoog van het Oedipus -complex bij jongens. Moeder wordt gezien als een rivaal, en het meisje doet er alles aan om de aandacht van haar vader in bezit te nemen en een paar ouders te ‘breken’.

Het kind moet deze fase doorlopen in een sfeer van liefde en begrip, wanneer hij geduldig de rol van elk familielid uitlegt, geen betrekking heeft op zijn gedrag als een gril en zijn gedrag niet berispt. Als gevolg hiervan begrijpt het meisje dat ouders een apart stel zijn, ze houden van haar dochter, maar behoren tot elkaar. En als ze opgroeit, zal hij niet ‘met papa trouwen’, maar zal hij degene ontmoeten die dicht bij haar is.

“Als een kind van een dergelijke houding wordt beroofd, heeft de jeugdwens die niet in de tijd wordt gespeeld, ook de volwassenheid”, zegt Jean-Louis Fernier. – en een affaire met een getrouwde is een symbolische reis naar de kindertijd, in pogingen om weer hun gevoelens te ontmoeten, die in het gezin negeerden of veroordeelden, maar niet hielp om te overleven en in de tijd te realiseren ”.

Het voordeel van de vrouw

Laat los, maar vernietig het huwelijk niet

“Ik heb nog steeds het gevoel dat mijn man een persoon in de buurt is, we zijn achttien jaar samen, maar nadat de kinderen waren opgegroeid, alsof het plan van al het leven was gebroken,” geeft Marina toe. – Ja, en seksuele relaties hebben gedurende deze tijd helderheid verloren. Toen ik erachter kwam dat hij iemand aan de zijkant heeft, was het me niet verrast. Het doet me niet, zelfs niet omdat hij een andere vrouw had, maar omdat er zoveel is veranderd in onze relatie. “.

“Een vrouw kan onbewust een situatie creëren waarin een man in twee huizen leeft”, zegt Marina Mayus. – Ze wil bijvoorbeeld een alliantie onderhouden, maar hield haar man op als een seksuele partner te beschouwen. Voor haar is hij eerder een assistent in het opvoeden van kinderen, het creëren van een gemeenschappelijk huis of het bouwen van een familiebedrijf. En door haar gezien als een naast familielid, maar geen minnaar. Ze weet of raadt over de roman, maar wil de gevestigde stand van zaken niet veranderen “.

Om het jeugdscript opnieuw te maken

“Toen ik negen was, waren mijn broer en ik getuige van de ruzie van mijn ouders en beseften dat mijn vader een andere vrouw had”, herinnert Nadezhda zich. – Er was een periode waarin hij wegging, toen terugkeerde, en uit deze onzekerheid leed iedereen alleen. Ik heb onlangs ontdekt dat mijn man een relatie heeft. Nu begrijp ik de pijn waarmee moeder leefde wanneer geen van de ouders een definitieve beslissing kon nemen – hoe te leven. En ik ben nu gewoon bang om mijn familie nu te vernietigen “.

Een vrouw kan verraad doorstaan ​​als het om de een of andere reden belangrijk is om een ​​bekend script opnieuw te creëren en opnieuw te live. Het lijkt erop dat ze zichzelf deze pijn zou veroorzaken? Onze onbewuste hoop op deze manier keert echter symbolisch terug naar de kindertijd en proberen het te

veranderen. Alleen de knooppunten van de ervaringen uit het verleden hebben losgelaten die ons kunnen beïnvloeden, zelfs als we ze niet herinneren, zal het mogelijk zijn om te veranderen wat echt in onze macht is – het onze eigen leven van vandaag.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

SERVİS TALEP ET!